Ahoj,na jaře se chystáme do Arménie a koukám předběžně na ceny půjčoven. Hledal jsem na rentalcars, kde jsem se dostával dejme tomu na 200 eur/7 dní za nějaké SUV . Pak jsem zkusil Holiday Autos (přes odkaz na kayaku) a našlo mi to cenu u Hertz za 63 UDS/7 dní (s nějakým pojištěním 90 USD), což mi přijde jako blbost. Je to blbost? Proč to teda nachází takovou cenu? V čem je "zakopaný pes"? .

Holiday Autos - zkušenosti s nízkou cenou

Založil ve fóru Půjčení auta

Loni jsem tohle řešila. Půjčené auto přes Discovercars, půjčovna Abbycar (tedy zřejmě lokální) v Černé Hoře. V podmínkách full to full při předání auta byla 1/4 nádrže. Dohadovala jsem se chlápkem při předání - marný. Tak jsem po skončení napsala claim do discovercars, nejdřív jako nechápali, na co si stěžuju a takový ty obecný kecy... Můj argument byl asi toto - půjčila jsem si auto u vás mimo jiné PRÁVĚ PROTO, že mělo v podmínkách full to full.

Po asi třech e-mailech přišlo řešení mojí stížnosti a poslali mi 50 E jako satisfakci za popsané útrapy. :) 

 

Dear Hanna, 
  After evaluating your case, we have refunded you the amount of 50 EUR   on the same card that you used when booking.

 

 

2 Citovat

Ja jako moc nechapu v cem je problem, 1/4 nadrze snad kazdy dokaze natankovat, nebo….?? To vubec neresime.

1 Citovat

Jestli neřešíte, že vrátíte auto třeba s půlkou nádrže, i když při přebírání mělo jen čtvrt, pak tuto diskuzi neřeš. Mnozí ale nechtějí platit zbytečně víc, takže s tím mají zbytečné starosti navíc, aby to odhadli správně, zatímco při full to full prostě naberou plnou před vrácením. Je to zkrátka férová a bezstarostná podmínka.

Mně třeba same to same způsobilo nepříjemnosti v Jordánsku. Jednak jsem hned musel hledat benzínku a ta poblíž letiště má asi ve zvyku podvádět turisty (1 trik jsem odhalil, druhý už ne). Při čerpání z asi 2 dílků na potřebné asi 4 (cca z 16) se mi po načerpání ukazatel nepohnul, ani když jsem jezdil okolo stojanů a podezříval jsem čerpadláře z podvodu. Naštvaně jsem nabral znovu a pak to skočilo najednou asi na 6. Podobně mi při menším dočerpání nereagoval ukazatel v Maroku.

2 Citovat

Vzdy se trefime s tankovanim, da se to odhadnout.

0 Citovat

Mandre napsal(a):

Ja jako moc nechapu v cem je problem, 1/4 nadrze snad kazdy dokaze natankovat, nebo….?? To vubec neresime.

Jak píše Libor. Full to full je jednoduchá a férova podmínka. Mě same to same stalo sice jenom asi 8 E navíc a jedno zbytečné zdržení tankovanim uz 150 km po půjčení, ale snadno se to fakt odhadnout nedalo. Že ty to neresis neznamená, že s tím nemůžou mít problém jiní...

1 Citovat

Mám špatnou zkušenost s Opel Grandslam a Mokka. Při dotankování do plné ručička paliva ještě více spadla. Při předání jsem musel dokazovat full. Naštěstí jsem měl stav dojezdu v km na palubovce vyfocený při odebrání auta. Při odevzdání byl o cca 100 km více. 

0 Citovat

Full to full policy má jednoduše pořešenou Record Go, aspoň ve Španělsku, kde kromě vizuální kontroly mají v podmínkách prokázat poslední tankování na benzínce max. 10 km od půjčovny. Občas na to chytí pár hejlů...

0 Citovat

Naposledy jsem měl Record Go před 2 roky. Tankoval jsem u Alcampo (Auchan HM) - La Zenia = nejlevnější palivo 50 km před letiště Alicante. Před letištěm jsem jim dotankoval za 1,- euro. Mám to roky odzkoušené s dojezdem na letiště. Personál se z toho mohl zbláznit, ale nic nenadělali - podmínka splněna :-)

0 Citovat

@Mandre: Kromě špatného odhadu (a že to vůbec člověka nutí odhadovat je zbytečné) se může taky stát, že načerpáš se správným odhadem a pak z nějakého důvodu zrušíš poslední výlet nebo zajížďku cestou zpět. A je hloupé kvůli takové možnosti jezdit s poloprázdnou nádrží, zvlášť třeba v Maroku nebo jiných řídce osídlených zemích.

@Audit: Dokázat plnou nádrž je asi snadné i pohledem třeba s přisvícením mobilem, ne?

Jinak teď jsem se díval na Discovercars v Ajacciu, kde mají jen nadnárodní půjčovny, a min. 2 z nich mají vyplněné full to full na úvodní stránce, ale po prokliknutí dál same to same, což je asi skutečnost. Další mají full to full i po prokliknutí. 

0 Citovat

0 Citovat

Je fakt, že tepelná roztažnost paliva je velká a jsou kvůli ní velké rezervy prostoru i u plné nádrže, takže by se ani tím pohledem moc nepoznalo (asi by se zábrana musela otevřít), jak píše tento starší článek. V závěru vysvětluje, že dočerpání 5 l a možná ani 10 l nemusí pohnout ukazatelem paliva, protože tak jsou konstruované: https://www.novinky.cz/clanek/au...out-242450

0 Citovat

Stalo se mi u hodně aut převážně na ostrovech v teplých destinacích, že jsem natankoval plnou a ručička ukazovala jeden, dva dílky pod. Srovná se to vždy po 5-10 min jízdy. 

0 Citovat

Letos v Jordánsku a na Corfu jsem měl same to same. V Jordánsku jsem měl 1/4 a před Aqaba je několik benzínek, takže jsem byl v klidu a při tankování jsem si řekl za kolik chci natankovat a bez problému. V Řecku 2/4 a tam ta ručička blbla hned po natankování, asi po 5min jízdy začala se chovat správně. 

0 Citovat

@Mandre 

Full - full je férová podmínka, která bývala vždy pravidlem. Pak nějaký inovátor a kreativec zřejmě přišel s myšlenkou, že je třeba vydřít na každým návštěvníkovi co nejvíc (nevím, jaký jiný by to mělo důvod), tak někde zkouší "vylepšení" na, pro mě naprosto debilní,  1/4 nebo 3/4  nebo jak uznají za vhodné a předpokládá se, že se s tím nebudete chtít patlat a přijedete vždy s palivem "o něco víc". Já nechci při cestování řešit slovní úlohy typu za kolik peněz musím natankovat, aby se ručička pohnula právě na tu žádanou čtvrtku nebo půlku a to nemluvím o tom, že se 1/4 nádrže už vůbec nechci jezdit :D 

@Libor_S

přesně! 

2 Citovat

Já samozřejmě vždy preferuji full-full, ale z hlediska podnikatele naprosto chápu "same level policy". I při full-full ne každej doplní do full. Zákazník doveze třeba 3/4. Pak je mnohem jednodušší přejít na "same level", protože odpadá půjčovně starost s dotankováním do full. To by v sezóně mohlo znamenat jednoho člověka vyloženě na tohle.

1 Citovat

Presne, nechci se jich zastavat, ale nevadi mi to. Pravidlo to nebylonikdy, taky nejaci chytraci vymysleli predplacenou nadrz🤦‍♀️, zaplat pan buh za same to same.

2 Citovat

Ty nápady s nádrží přišli během krizových let. Nejlepší je ovšem full - empty. A jsou znovu na scéně.🤪

2 Citovat

Pokud to jde a mám výběr, těmto podvodníkům se vyhýbám. Raději zaplatím více, ale chci férové jednání a pokud možno co nejnižší spoluúčast, ideálně nulu. Často jsou to lokální půjčovny, které neznají vyhledávače typu rentalcars. Ani se pak nechci dohadovat, že ten centimetrový škrábanec viditelný pod jen pod správným úhlem světla jsem nezpůsobil já :-)

0 Citovat

Po zkušenosti s WWI, kdy jsem z nich tahal 500 USD půl roku za prasklé čelní sklo, tak pokud to jen jde, beru místní půjčovny bez depozitu a s plnou pojistkou. Občas je to to full - full, někdy bohužel same - same, ale to moc neřeším. Je to daň za klid při přebírání a odevzdání auta. 

1 Citovat

@puketapu: Ve kterých zemích nebo na kterých ostrovech (kromě Kanárských) se běžně vyskytují takto zákaznicky vstřícné půjčovny? A jak vychází cenově za menší auto mimo nejvyšší sezónu? V takovém případě bych požadavek na stav paliva taky nebral v úvahu při rozhodování, kdyby to bylo za odpovídající cenu.

0 Citovat

Osobně beru bez pojištění proto, že to mimo top sezónu, tedy když jdou chytit superlevné zápůjčky zejména přes rentalcars/autoeurope pár dní dopředu, znamená úsporu obvykle 10-40 euro na den. Teď například na přelomu června a července Kona na Mallorce přes Wiber 17 euro denně bez pojistky (přes rentalcars.com asi 10 dní předem), s pojistkou jen přímo přes ně a to za 50 euro denně. Nakonec jsem 2 dny dopředu změnil na Gobycar a bylo to 13,50 bez pojistky nebo 21,50 s pojistkou. Jen 8 euro denně sice svádělo k tomu jí vzít, ale zas by to bylo o půlku dražší...

Až jednou přijde problém, určitě mě to zviklá, ale 500 euro ušetřím obvykle tak za 3-4 týdny bez plné pojistky, takže i kdybych to nechával bez jakéhokoliv pojištění spoluúčasti a prostě to zaplatil, je to za chvíli zpět... 

0 Citovat

Na tu Konu, ale bude spoluúčast minimálně 1200,- €.

0 Citovat

@Libor: pro příklad loni začátek října Menorca a letos půlka května Rhodos - auta od lokálních půjčoven s plným pojištěním, tedy bez depozitu a kreditky se dvěma řidiči v ceně (a jako další bonus full to full), stála v obou případech kolem 27 € / den. Na Rhodosu Toyota Yaris, na Menorce Peugeot 3008.

2 Citovat

Kona u Wiberu 800, u Gobycar 720. Loni jsem měl Tucson u Dollaru za spoluúčast 570 (ale to byl upgrade, jinak asi 700-800 myslím). 

To je taky častý trik jak prodat plnou pojistku, dát nízkou cenu ale napálit spoluúčast na 12-15 stovek. Takže ty vyřazuju. Už nějakou dobu, co mi jednou nešlo koupit WWI, totiž spoléhám na pojištění škody na půjčeném vozidle od ČSOB premium. Sice jen do 10000 Kč, ale to pokryje všechny ty škrábance, co tam byly/nebyly a řeknou si za ně okolo 250 euro. A něco velkého bych holt pár tisíc doplatil.

0 Citovat

@Libor na září mám na Krétě auto od lokální půjčovny za 20€/den včetně plnýho pojištění a bez kreditní karty.

2